Vabljeni na koncert Alena Garagića v energiskem parku Manas v nedeljo 5.8. ob 19h.

Alen je že vrsto let naš prijatelj in tako se vsi veselimo večera ob njegovem čudovitem igranju – vedno se zlije z glasbo oz. stremi k poponi harmoniji v glasbi. 
Je svetovno znan kitarist, ki nas bo poleg običajnega repertoarja klasične glasbe in sevdalink razveselil tudi rockovsko klasiko. 
Skupaj z Energijskim parkom Manas bosta ustvarila čarobno vzdušje.

Več o avtorju na http://www.alengaragic.com/

Prispevki so prostovoljni.
Info na 041/987 724 Tanaya Berni

Srčno vabljeni.

 

Kritiki ga opredeljujejo kot vrhunskega umetnika in odličnega izvajalca, ki počne s kitaro to, kar počne pianist s klavirjem. Glasbo izraža ritmično, dinamično, harmonično in tonsko kontrastno, prav tako izraža barve, ki so jih skladatelji ujeli v svoje note […]Večerna dela so bila ponujena z občudovanja vrednim glasbenim bogastvom.

Luís José López

Diario ABC

Lahko bi zapisali, da je Garagićevo obvladovanje snovi sredstvo za neugasljivost glasbe oz. njenih kontrastnih temperamentov; za plamenenje in razpiranje v ponavljajočih se enotah, pa najsi gre za droben spremljevalni vzorec ali reprezentančno kompozicijsko celoto.

Jure Dobovišek

Delo

Alen Garagić

Po študiju na Nizozemskem ga je želja po raziskovanju in poglabljanju v skrivnosti kitarske poezije popeljala v samo zibelko kitarskega sveta, Španijo. V Barceloni že vrsto let redno ustvarja z velikim uspehom.

Rojen je 30. novembra 1978 v Tuzli (Bosna in Hercegovina). Kitaro je začel igrati pri trinajstih na Srednji glasbeni šoli v Tuzli. Glasbeno izobrazbo je nadaljeval na Kraljevem konservatoriju v Haagu , kjer je študiral z Zoranom Dukićem. Študij je nadaljeval z Alexom Garrobéjem in Fernandom Rodriguezom na “Escuela Superior de Música de Catalunya” v Barceloni . Specializacijo je končal pri Franzu Halaszu na Music für Hochshule v Nürnbergu. Leta 2016 je končal  magisterij na Akademiji za Glasbo v Ljubljani pri Tomažu Rajteriču.

V mnogih evropskih in ameriških državah je imel koncertne turneje z mojstrskimi tečaji. Povabljen je bil na festivale: kot so “José Tomas” v Alicanteju (Španija), “Antonio Lauro” v Ankari (Turčija), “Fabricio Caroso” v Latini (Italija), “Andrés Segovia” v Linaresu (Španija), “Guitars of the World” v Buenos Airesu , Mednarodni festival kitare v Amsterdamu , “Masters” v Sevilji (Španija), Mednarodni glasbeni festival v Toledu (Španija), Mednarodni festival kitare v Daejeonu (Južna Koreja), Mednarodni festival kitare “Tampere ” (Finska), Mednarodni glasbeni festival v Lizboni  in še mnoge druge.

Nastopal je na odrih prestižnih dvoran, kot je npr. National Auditorium v Madridu, L’Auditori in Palau de la Música Catalana v Barceloni, Sejong Center za uprizoritvene umetnosti v Seulu (Južna Koreja), Theatre Monumental s španskim radijskim in televizijskim orkestrom v Madridu.

Od leta 2002 do 2007 je dobitnik več kot dvajsetih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, med drugim prva nagrada na mednarodnem tekmovanju v kitari “José Tomás” v Alicanteju, prva nagrada na mednarodnem tekmovanju v kitari “Andrés Segovia” v Linaresu, prva nagrada na mednarodnem tekmovanju v kitari “Velez-Málaga” in prva nagrada na najpomembnejšem španskem tekmovanju, ki je pod pokroviteljstvom kraljeve družine, tj. Mednarodno tekmovanje princese Kristine, fundacije Guerrero v Madridu.

error: Vsebina strani je zaščitena!/Content is protected !!
Share This