Kraniosakralna resonanca

Je izredno nežna ročna tehnika, ki sproži procese samozdravljenja v telesu. Verjetno ima že marsikdo izmed nas izkušnjo, kako velik potencial lastnega zdravljenja ima naše telo. Terapevt s svojo prisotnostjo in podporo pomaga, da se te sile samozdravljenja začnejo izražati v vedno večji meri. Posledično se v telesu začnejo sproščati napetosti (mentalne, čustvene, fizične), živčni sistem se lahko spočije, se obnovi in ponovno vzpostavi ravnovesje.

Kraniosakralna resonaca je učinkovita metoda pri

 • odpravljanju in lajšanju bolečin v vratu, hrbtenici ali drugje v telesu ( ki so posledica poškodb, nesreč, operacij, čustvenih ran )
 • odpravljanju in lajšanju glavobolov, migren
 • odpravljanju stresa, izčrpanosti, depresij in nespečnosti
 • uravnavanju krvnega tlaka
 • krepitvi imunskega sistema
 • težavah z menstruacijo in menopavzo ( krepi in uravnovesi hormonski sistem )
 • pripravah na porod in lajšanju poporodnih težav

Kraniosakralna resonanca se je pokazala za izredno učinkovito tudi pri težavah novorojenčkov, dojenčkov in otrok. Odpravlja in lajša:

 • kolike
 • hiperaktivnost
 • težave s prehranjevanjem in spanjem
 • deformacije, ki so posledica težkih porodov

Razširjenost v svetu

V ZDA je vključena v zdravstveni sistem, v Švici v sistem zdravstvenega zavarovanja, kot komplementarna metoda pa je priznana v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Avstriji.

Terapija traja približno 60 minut. Nudimo individualne in dupleks (z dvema terapevtoma) terapije.

Kot fotograf veliko delam na terenu. Pred leti sem si pri padcu z mostu, ki smo ga fotografirali, močno poškodoval koleno. Bolečine so bile občasno tako hude, da nisem mogelpočepniti, prenehal sem s tekom, probleme sem imel pri dvigovanju težjih predmetov, trpeti je začel hrbet, predvesem križ, ki je prevzel vlogo kolen. Ko sem po prvi terapiji vstal na noge, sem se počutil, kot bi mi v koleno vbrizgali injekcijo poživila. Sklep je bil vroč, kot bi žarel, bolečine so povsem izginile. Ponovo so se pojavile šele po dveh mesecih, kar je bilo neverjetno glede na to, da pred tem praktično nisem zmogel niti hitrejše hoje. Po nekaj terapijah se je stanje izrazito izboljšalo, vsake toliko, ko se ob kakšnem napačnem gibu ali obremenitvi ponovno pojavijo, jih kraniosakralna resonanca preprosto odpravi.

Domen Pal

Fotograf

Barabara Gorjanc

Za obisk kraniosakralne terapije se obrnite name

Botjan Ariel Kragl

Za obisk kraniosakralne terapije se obrnite name

Kontakt

Za obisk terapevta je obvezna rezervacija termina. To lahko storite po emailu ali telefonu

DELOVNIK

Po dogovoru

E-MAIL

Pošljite sporočilo

TELEFON

040 228 557 Barbara

068 191 990 Boštjan

KJE SMO

Mali Lipoglav 85a, Ljubljana

Pustite sporočilo

error: Vsebina strani je zaščitena!/Content is protected !!
Share This