Sonja Rotar

Marmoriranje in izdelovanje mandal

Kaj je marmoriranje?

Tehnika marmoriranja je prastara. Na Japonskem so jo poznali že v 12. stoletju, pod imenom Suminagashi. Uporabljali so jo na riževem papirju s tekočimi barvami. Iz Kitajske, kjer so umetelne marmorirane papirje izdelovali pod dvornim nadzorom in nanje zapisovali državne sporazume, se je tehnika razširila na bližnji vzhod – v Perzijo in Turčijo. V 18. stoletju so jo prenesli v Evropo, kjer je bila dolgo časa skrbno čuvana skrivnost knjigovezov. Razredčene oljne barve nanašamo na medij želatinastega videza.

Delavnice marmoriranja in izdelovanja mandal

S tehniko marmoriranja  se ukvarjam že več kot  20 let. Po izobrazbi sem univ. dipl. pedagoginja-andragoginja. Že od malega sem brkljala po očetovi strojni delavnici in  uporabljala njegove odpadne materiale za svoje ustvarjalne projekte.
V današnjem virtualnem svetu veliko ljudi čuti potrebo po likovnem ustvarjanju, vendar tega zaradi pomanjkanja časa ne uresničijo. Tehnika marmoriranja je zaradi svoje enostavnosti in fantastičnih podob, ki jih uspe ustvariti prav vsakemu, odlično izhodišče za sprostitev kreativnosti posameznika in dobra spodbuda za nadaljnje ustvarjanje. Je tudi odlična popestritev za razne seminarje, ko marmorirane barvne podobe lahko  spodbudijo razmišljanje in domišljijo udeležencev.

Svoje marmorirane slike sem prodajala tudi na ART-marketu v Ljubljani.

Svoj ustvarjalni del vnašam tudi na delovnem mestu na Društvu projekt človek, kjer sem strokovna delavka in terapevtka, zadolžena pa sem za sektor ustvarjalnosti in šivalnice.

V prostem času poleg marmoriranja sestavljam in barvam mandale, izdelujem mozaike, šivam in popravljam pohištvo…

Po dogovoru za skupine in posameznike, tako za otroke kot tudi odrasle, izvajam delavnice marmoriranja in izdelave mozaikov.

(Reference: mednarodni poletni IDRIART festivalu na gradu Borl,  v Waldorfski šola Ljubljana, vrtci, OŠ, mednarodna konferenca izkustvenega učenja ICEL ….)

Kontakt

Za obisk ali organizacijo delavnice, nakup mandal se obrnite name

DELOVNIK

Po dogovoru

E-MAIL

Pošljite sporočilo

TELEFON

041 89 36 93

KJE SMO

Mali Lipoglav 85a, Ljubljana

Pustite sporočilo

error: Vsebina strani je zaščitena!/Content is protected !!
Share This