O nas

Tako kot je ime našega društva Manas večpomensko, tako se z raznovrstnimi dejavnostmi osebnostne rasti in terapij ukvarjamo tudi člani društva. Manas v sanskrtu pomeni um, misel – mana je božja oz. duhovna hrana –manas(tir) v pomeni božji hram in– manu/manual pomeni delo z rokami kot prizemljevanje in manifestacija. Manas torej pomeni zavestno prinašanje in sidranje Luči na Zemljo.

Tisto, kar nas najbolj določa, je, da smo skupina prijateljev in da delujemo kot majhna skupnost nedaleč od Ljubljane. Po vodstvom mentorice Sione se že petnajst let, nekateri pa še dlje, ukvarjamo z raziskovanjem in učenjem različnih oblik zdravljenja in terapij in obenem intenzivno delamo na sebi: gradimo zdrav odnos do sebe, drugih, Zemlje in Boga, in sicer skozi prepoznavanje in obvladovanje svojega lažnega ega. Tako smo vedno bolj razumevajoči in življenjski, kar nam pomaga pri lažjem uresničevanju svojega mojstra.

Naj vas najprej povabimo v naš zdravilno-energijski park, kjer si boste v Krogu življenja, Znaku neskončnosti in Galaksiji nabrali novih moči ter se sprostili in umirili. Ko se boste prepuščali čarobnim zdravilnim energijam, se boste prizemljili ali odprli k višjemu jazu, duši, Bogu … Park je opisan tudi v knjigi Primoža Hienga: VODNIK PO ZDRAVILNIH ENERGIJAH, 2. del.

Če potrebujete dodatne terapije pri klasičnem zdravljenju (zagovarjamo namreč preplet in sodelovanje klasičnega in alternativnega zdravljenja – več spodaj), priporočamo terapije z orgonskima strojema (Hišno piramido ali Uno). Tako energijski park kot orgonska stroja so zamisel mentorice Sione, člani društva pa usposobljeni za delo z njima.

ManasPoleg teh naših posebnosti, je vsak od članov končal katero od širše poznanih metod alternativnega zdravljenja, tako da se lahko dogovorite za masaže, kranio-sakralno terapijo, Theta-healing, Tesla metamorfozo, Access bars, reiki, individualno ali partnersko terapijo, ali pa se nam pridružite pri rednih meditacijah, jogi, zvočnih kopelih z gongom in koncertih kristalnih pojočih posod.

Nekateri bolj umetniško nadarjeni člani se izražajo tudi skozi kozmograme, fotografijo, izdelavo energijskih podstavkov in nakita, mandal-mozaikov in marmoriranih slik. Imamo čudovit skupni prostor, kjer se zbiramo, zabavamo in imamo delavnice. Oddajamo ga za razne vadbe, delavnice ali predavanja (do 30 ljudi).

Toplo vabljeni k nam v Mali Lipoglav, pod Pugled, na skrajni vzhodni konec Ljubljane, v prečudovito naravo, da obiščete energijski park ali se udeležite katere od dejavnosti ali terapij.

Z ljubeznijo, skupnost Manas!

V spodnji galeriji fotografij si lahko ogledate nekaj utrinkov življenja v skupnosti in dejavnosti. Klikni fotografijo za povečavo:

Celostni pogled na proces zdravljenja

 

Zavzemamo se za preplet klasične in komplementarne medicine, ki naj bi združeni človeku zagotavljali boljše pogoje zdravljenja in kakovosti življenja na splošno. To predvsem pomeni, da zdravje posameznika ni odvisno le od njegovega fizičnega stanja, ampak v veliki meri od njegovega odnosa do življenja na splošno in še zlasti njegovega odnosa do vere in Boga.

Uradna medicina razloge za bolezni običajno išče v fizičnih in manjši meri v psihičnih vzrokih. To se je izkazalo kot preozko gledanje na človeka. Naše načelo je, da proces zdravljenja dojemamo celovito, kar pomeni preplet psiholoških in fizičnih vzrokov bolezni – neusklajenost telesa, uma in duha. V praksi to pomeni, da popolna ozdravitev dolgoročno ni možna (zlasti kroničnih in hudih bolezni), če se zdravljenja bolezni ne lotimo sistematično po načelu celovitosti. In prav tu sta vera in zaupanje najpomembnejša, saj nam omogočata, da presežemo meje našega omejenega fizičnega sveta in posežemo v stanje uma in duha.

 

Osebnostna rast kot pogoj za trajno ozdravitev

 

Vera in naš odnos do Boga, življenja, ljudi, narave, živali in rastlin so pogoj, s katerim bomo lahko premagali naše bolezni in pričakovali pozitiven rezultat tega “boja”. Vsako stanje neusklajenosti telesa, uma in duha (beri bolezen) nas opozarja, da moramo celovito spremeniti naš dosedanji način življenja, ki nas je pripeljal do bolezni. Spremeniti moramo ne le fizično stanje, ampak tudi stanje našega uma, misli, odnose, zavest. Globlje razumevanje narave  bolezni in vzrokov zanjo ni možno brez osebne in duhovne rasti, brez tega razumevanje pa so tudi naše možnosti za trajno ozdravitev precej manjše.

Oblikovanje skupnosti in povezovanje

 

V društvu Manas se že dlje časa trudimo ozavestiti javnost glede razumevanja celostnega pristopa, povezovati ljudi, ki jih zanima osebna in duhovna rast in poglabljati in širiti znanje z duhovnih področij. Sodelovali smo pri pripravi zakonov, ki urejajo področje komplementarne medicine, zavzemamo se za enakopraven položaju komplementarne in uradne medicine ter njuno tesno sodelovanje, za ustanavljanje zdravstvenih centrov, kjer bi na enem mestu nudili široko paleto alternativnega zdravljenja in za oblikovanje skupnosti, ki bi živele skladno z načeli celostnega življenja.

error: Vsebina strani je zaščitena!/Content is protected !!
Share This